Info

Michèlle Schimscheimer (ook wel Shelley) studeerde na diverse carrières als DJ, performer, zangeres en exposities als tekenares, Theaterwetenschap en Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde zij een theateropleiding tot cabaretier aan de Koningstheateracademie. In 2018 studeerde zij succesvol af met haar eerste solo programma De Shelley Solo Show.

In 2018 bracht zij in eigen beheer haar eerste boek uit. Een bundel met korte verhalen en tekeningen onder de titel Geen Getikt Boek. Deze bibliofiele uitgave in beperkte oplage is in handschrift opgetekend. (Zie Pagina Boek)

‘Schimscheimer kenmerkt zich door een zekere speelsheid, fantasie, humor en kwetsbaarheid. Als lezer heb je het gevoel heel dichtbij te komen.’

Geen Getikt Boek sprong in het oog bij uitgeverij Alfabet. Onlangs tekende ze daar een boekcontract. Haar landelijk debuut ligt begin 2022 in de winkel.

Voor contact, lezingen, het aanschaffen van het boek, boekingen, informatie, neem contact op met michelleschimscheimer@gmail.com