Over Michèlle

Foto: Anne Claire de Breij

Michèlle Schimscheimer (ook wel Shelley) is schrijver, humorist en cabaretière. Zij studeerde Theaterwetenschap en Nederland aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde zij een theateropleiding tot cabaretier aan de Koningstheateracademie. In 2018 studeerde zij succesvol af met haar eerste solo programma De Shelley Solo Show.

In 2021 won zij de persoonlijkheidsprijs op het Cameretten Festival. “Haar mooie warme stem wekt een vertrouwd gevoel op en haar talent lijkt groter dan haar materiaal. Wij denken dat zij dit in de toekomst kan uitbouwen”, aldus de jury.

In 2018 bracht zij in eigen beheer haar eerste boek uit. Een bundel met korte verhalen en tekeningen onder de titel ‘Geen Getikt Boek’. Deze bibliofiele uitgave in beperkte oplage is in handschrift opgetekend. (Zie Pagina Boeken)

‘Schimscheimer kenmerkt zich door een zekere speelsheid, fantasie, humor en kwetsbaarheid. Als lezer heb je het gevoel heel dichtbij te komen.’

‘Geen Getikt Boek’ sprong in het oog bij Alfabet Uitgevers. Daar tekende ze haar eerste boekcontract. Haar landelijk debuut, ‘Het gedoe dat liefde heet,’ verscheen op 1 februari 2022.

Ook publiceerde Michèlle onder andere in De Volkskrant, Elle en De Morgen. 

 

 

Foto: Anne Claire de Breij